Een beetje over ons

Behalve dat we gek zijn op honden (en de Friese Stabij in het bijzonder) zijn we grote natuurliefhebbers.
Dat uit zich o.a. in het volgende:

grote bonte specht

Lid van Vogelbescherming Nederland

Onze tuin hangt vol met voedersilo's, mezenbollen, nestkastjes, en meer. Dat resulteert in het genieten van tientallen mussen, kool- pimpel- zwarte-  en staartmezen, roodborstjes en boomkruipertjes. Maar ook van de gaai, Turkse tortel en grote bonte specht. En nog veel meer vogels.

bella

Het opvangen van egeltjes

Door de Stichting Egelopvang worden egeltjes die opgevangen zijn geweest weer uitgezet in de natuur. Dat gaat via een tussenweg: de tuinen van burgers in Nederland. Ook onze tuin wordt daarvoor gebruikt. Op de foto Bella, het laatste in onze tuin uitgezette geltje.

neushoorn

Lid van Wereldnatuurfonds

Onze jongste zoon was al vanaf zijn 4e jaar helemaal wild van dieren. Hij is toen 'ranger' van het WNF geworden. Hoewel jij de leeftijd van jeugd nu ontgroeid is, blijven WNF steunen voor al het goede wat ze voor de dieren over de wereld doen.

flora europa

Flora Europa

Floraeuropa.eu is een website waarmee je bloemen, planten, bomen en paddenstoelen uit heel europa kunt determineren. Het is een samenwerking tussen mij (realisatie van de website) en mijn zus (inhoud en fotografie). Er staan meer dan 1200 items op de website.

noorwegen

Wandelen in de natuur

Europa heeft veel moois te bieden. Daarom gaan we er regelmatig op uit om met onze oldtimer camper om een mooi reis te maken en gebieden op te zoeken waar je heerlijk kunt genieten van de natuur. Maar ook van een dagje uit met de honden is de moeite waard.